Waar ben je naar op zoek?

RumiBest: Dé oplossing voor een betere benutting van je ruwvoer

Sectornieuws Sectornieuws9-11-2022
Afbeelding: Icoon RumaxX

RumiBest helpt de koe om ruwvoer beter om te zetten naar melk. Zonder verdere aanpassingen in het rantsoen stijgt de melkproductie, met behoud van vet- en eiwitgehaltes. Deze toevoeging werkt zowel bij goede als bij mindere kwaliteit ruwvoer. Dus ook bij jouw huidige kwaliteit van ruwvoer is RumiBest een doeltreffende oplossing om de melkproductie te verhogen.

RumiBest bestaat uit plantextracten die de pens microben stimuleren en daarmee zorgen voor een efficiëntere omzetting van ruwvoer naar melk. Na een aanpassingsperiode van ongeveer 2 weken zijn de effecten op de melkproductie al zichtbaar en blijven deze ook stabiel.  

In voerproeven onder gecontroleerde omstandigheden resulteerde de toepassing van RumiBest consequent in een melkproductiestijging van 0,9 kg/koe/dag en een lichte toename van het vetgehalte.   

Omgerekend naar meetmelkproductie betekent dit een toename van de meetmelkproductie met 1,3 kg/koe/dag. Waar melkproductiestijging vaak gepaard gaat met een daling van het vet- en eiwitgehaltes, blijven de gehaltes bij RumiBest minimaal gelijk.  

Maar ondertussen hebben we natuurlijk ook al heel wat praktijkervaring. Daaruit blijkt dat deze resultaten in alle omstandigheden haalbaar zijn. Aarzel dus zeker niet om het rendement op jouw bedrijf te verhogen.

Hoog rendement

Behalve de toevoeging van RumiBest in het krachtvoer, hoeft de melkveehouder niets aan te passen om de melkproductiestijging te behalen. Vanwege de relatief geringe investering kan hiermee bij de huidige melkprijs op eenvoudige wijze een extra voerwinst van € 175,- per koe per jaar worden behaald.

Toepassing

  • RumiBest kan worden toegepast in maatwerkvoer.
  • RumiBest is Non-GMO en dus ook geschikt voor VLOG-bedrijven. 
  • Het product is exclusief verkrijgbaar via ForFarmers.


Wil je graag meer weten over RumiBest ? Contacteer jouw accountmanager, dealer of neem contact met ons op. 

Contact opnemen