Waar ben je naar op zoek?

Robotmelken stapt een nieuw tijdperk in met het Robot Ready-concept van ForFarmers

Sectornieuws Sectornieuws14-7-2022

Robotmelken is al een ruime tijd aan een opmars bezig in België. Ruim 60% van de melkveehouders kiest voor een robot als nieuwe melkinstallatie. ForFarmers is al jaren gespecialiseerd in het begeleiden van robotbedrijven. Om ook in de toekomst de beste partner te blijven voor de robotmelker introduceert ForFarmers vandaag een nieuw Robot-concept, een totaalaanpak voor de robotmelker van morgen.
1 pijler uit dit concept is de RAP-analyse.

Afbeelding: logo robotready

Al sinds begin jaren 2000 heeft ForFarmers een concept voor Robotmelkers en begeleiden de robotspecialisten van ForFarmers melkveebedrijven die voor een melkrobot kiezen. “Robotmelken zit duidelijk in de lift. 2/3 van de nieuwe melkinstallaties vandaag in België zijn melkrobots. ForFarmers is door zijn expertise op dit vlak ondertussen uitgegroeid tot de geprefereerde partner op vele robotbedrijven, maar we blijven innoveren en willen ook klaar zijn voor de robotbedrijven van morgen,” verklaart Guy Verhulst, Marketing Manager bij ForFarmers België. “Daarom hebben we ons Robot-concept vernieuwd tot een totaal-aanpak die op 4 belangrijke pijlers rust en zich richt op gezonde en goed producerende koeien.” Hieronder wordt de pijler RAP 2.0 toegelicht.

Header website RobotReady_EN

RAP 2.0 – het vernieuwde Robot Analyse Programma

Er wordt op robotbedrijven steeds meer data gegenereerd. ForFarmers maakt sinds het begin al gebruik van een Robot Analyse Programma (RAP) om die data te analyseren en om te zetten in goed advies. Ook dit analyseprogramma werd geoptimaliseerd tot RAP 2.0 waardoor de accountmanagers nu in staat zijn om met real time data te werken, maar ook om historische overzichten te creëren. En deze data zijn te allen tijde en overal beschikbaar voor de accountmanagers.

“Op die manier kunnen we de huidige resultaten nog beter in beeld brengen, analyseren en vertalen naar het beste advies voor het robotbedrijf. Voor u als robotmelker betekent dit dat uw accountmanager steeds goed voorbereid aankomt voor het bedrijfsbezoek. Ook kunnen we perfect monitoren wat het effect is van bepaalde aanpassingen en kunnen we snel bijsturen indien nodig,” besluit Guy Verhulst. Meer dan de helft van de robotklanten van For Farmers zijn nu reeds aangesloten op het Robot Analyse Programma.

Hier onder enkele grafieken uit het programma:

RAP 2.0 *snel een overzicht van de laatste 7 dagen
*snel een overzicht van de laatste 7 dagen
RAP 2.0 *Hoe evolueren de robotbezoeken doorheen de tijd?
*Hoe evolueren de robotbezoeken doorheen de tijd?
RAP 2.0 *Wordt de Robot efficiënt benut over de ganse dag?
*Wordt de Robot efficiënt benut over de ganse dag?
RAP 2.0 *Hoe evolueert de KV-opname en de productie in de tijd?
*Hoe evolueert de KV-opname en de productie in de tijd?

Meer informatie?

Wil je ook aangesloten zijn op het RAP-programma van ForFarmers? De robotspecialisten van ForFarmers helpen u graag verder. Neem contact op via 051 33 57 60 of info@forfarmers.be. Of vul onderstaand contactformulier in en onze robotspecialisten contacteren u zo snel mogelijk!
Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens