Waar ben je naar op zoek?

Produceer meer met ruwvoer van eigen bodem dankzij Terra+

Tips For Farmers Tips For Farmers1-6-2018

Is meer en beter ruwvoer per hectare ook voor u een kans om te werken aan een lagere kostprijs per kilogram melk of vlees?  Met de totaalaanpak TERRA+ stelt ForFarmers elke veehouder in staat om meer melk of vlees te produceren met ruwvoer van eigen bodem!

Met TERRA+ optimaliseert u in 5 stappen elke schakel in de productie en benutting van ruwvoer: bodem, bemesting, gewas, conservering en rantsoensamenstelling.

Afbeelding: Terra  BE
1

Bepaal uw doelstellingen

Wat kunt u extra verdienen met verhoging van de droge stofopbrengst per hectare en/of de voederwaarde van het ruwvoer? Uw rundveespecialist laat het u zien met behulp van ons programma Melk€fficiënt.

  Doel Extra voerwinst
Verhogen droge voeropbrengst + 2 ton ds/ha € 8645
Verbeteren kwaliteit + 25 VEM/kg ds € 7590
  Totaal € 16.235

Rekenvoorbeeld: resultaatverbetering van de ruwvoeropbrengst en -kwaliteit voor een bedrijf
met 100 melkkoeien, 8500 kg melk/koe en 50 hectare

2

Analyseer uw sterke en te verbeteren punten

Met de Terra+ Ruwvoerscan maken we een praktische analyse van de sterke en de te verbeteren punten in elke schakel van uw ruwvoerproductie.

3

Welke aanpak kiest u?

Wilt u de focus leggen op de bodem? Of moet de bemesting beter? Is uw grasmat aan vervanging toe? Verliest u te veel voer en voederwaarde bij het in- en uitkuilen? 
Kortom: u gaat prioriteiten stellen, keuzes maken en vervolgens aan de slag. 

4

Aan de slag

Uw rundveespecialist adivseert u bij de uitvoering van uw plan van aanpak en betrekt hier indien nodig één van de ruwvoerspecialisten van ForFarmers bij. Hierbij hanteert ForFarmers een innovatief programma om u snel en eenvoudig te kunnen voorzien van een landbouwkundig, optimaal bemestings- en teeltadvies, passend binnen de ruimte van de mestwetgeving. 

5

Monitor en evalueer

Bespreek regelmatig met uw specialist of u uw doelen bereikt of gaat bereiken? Wat gaat goed? Wat verloopt niet volgens plan? En hoe kan u bijsturen? 
Wilt u direct advies bij een van de onderdelen van het ruwvoerproces zoals de bodem? Of wilt u op basis van uw bedrijfssituatie direct een passend landbouwkundig bemestings- of teeltadvies? 
Bespreek de mogelijkheden met uw rundveespecialist, dealer of accountmanager. 

U hebt nog geen plan van aanpak voor uw bedrijf?
Contacteer ons.