Waar ben je naar op zoek?

Produceer meer melk uit eigen ruwvoer met inkuilmiddel SiloSolve®FC

Sectornieuws Sectornieuws15-3-2021

Investeren in behoud van voer en voederwaarde na het inkuilen betekent direct meer melkproductie uit eigen ruwvoer. De praktijk laat steeds weer zien dat met SiloSolve®FC behandelde kuilen veel koeler zijn dan onbehandelde kuilen en ruim vier keer langer bestand blijven tegen broei. Hiernaast zorgt SiloSolve®FC voor een uiterst snelle conservering na het afdichten van de kuil. Resultaat: 40% minder verlies aan drogestof, behoud van kostbare voederwaarde en dus meer melk- of vleesproductie uit eigen ruwvoer.

Hoeveel verdient u meer door minder verliezen?

In de praktijk gaat, tussen het moment van inkuilen en voeren, 10 tot 20% van het ruwvoer in de kuil verloren door conserverings- en broeiverliezen. Verbeteren van de conservering en voorkomen van broei levert u niet alleen meer ruwvoer op, maar ook:

  • beter ruwvoer door behoud van voederwaarde
  • meer melk uit eigen ruwvoer
  • extra voerwinst
  • arbeidsgemak, geen ergernis over broei

Wat verdient u met betere conservering en minder broeiverlies?

Vermindering van conserverings- en broeiverliezen van 15% naar 5% geeft op een bedrijf met 100 melkkoeien, 25 hectare gras, 25 hectare maïs, bij een waarde van € 0,15 per kg drogestof voor ruwvoer en een melkprijs van € 0,32 per kg/melk een extra voerwinst van € 11.000.

Bereken snel en gemakkelijk uw potentiële rendement met SiloSolve®FC via de kuilculator.

Afbeelding: grafiek silosolve

Waarom een kuilverbeteraar?

Inkuilmiddelen helpen om het conserverings- en broeiverlies te verminderen en dragen daarmee bij aan een beter rendement uit uw ruwvoer. Sommige middelen worden toegepast bij het inkuilen, andere bij het uitkuilen. De keuze van middel is vaak afhankelijk van het droge stofgehalte van het ruwvoer, en dat is meteen het lastige van inkuilmiddelen.

Waarom SiloSolve®FC?

Met SiloSolve®FC is de keuze eenvoudig. Het combineert namelijk een ongekend snelle conservering met de reductie van broei. Dat is UNIEK! SiloSolve®FC is bovendien geschikt voor gras en maïs en is zowel inzetbaar bij ruwvoer met een laag als met een hoog droge stofpercentage.  Als klapper op de vuurpijl verbetert het ook nog de smaak van uw ruwvoer. 

Kenmerken SiloSolve®FC

  • 1 product voor snelle conservering en het voorkomen van broei: 40 tot 80% minder verlies.
  • De kuil is na het afdichten veel sneller stabiel. Dat zorgt voor een maximaal behoud van de voederwaarde. Bovendien kunt u eerder van de kuil beginnen voederen.
  • Geschikt voor gras en maïs.
  • Toepasbaar vanaf 25 tot 55% drogestof (gras).
  • Verhoogt de smakelijkheid voor koeien, wat resulteert in een hogere voeropname en meer melk.