Waar ben je naar op zoek?

Non-GMO melk: Kansen of kopzorgen?

Sectornieuws Sectornieuws15-3-2019

Sinds een paar jaar is er in zuivelland een nieuwe trend naar melkstromen met extra eisen voor de melk vanuit de afzetmarkten. De Belgische zuivelindustrie speelt in op de toenemende vraag naar VLOG gecertificeerde zuivelproducten vanuit onder meer de Duitse markt. Verschillende zuivelbedrijven bieden Belgische veehouders dan ook de mogelijkheid om melk te leveren volgens de VLOG standaard.

Om te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar VLOG gecertificeerde producten beschikt ForFarmers over een grootschalige fabriekslocatie volledig gespecialiseerd voor de productie van VLOG voeders. Op deze manier kunnen we een breed assortiment VLOG voeders voor zowel melkgevende als droogstaande koeien en jongvee aanbieden. Naast het assortiment mengvoeders voorzien we ook in non-GMO mineralen, melkpoeders, enkelvoudige grondstoffen en bijproducten.

ForFarmers heeft al meerdere jaren ervaring met het non-GMO assortiment. Onze specialisten begeleiden u graag bij de omschakeling naar het leveren van VLOG melk. Op deze manier verloopt de omschakeling probleemloos, zonder negatief effect op de technische en financiële resultaten en kan u door de ontvangen meerprijs voor de melk een hogere voerwinst realiseren.

Wilt u meer weten over de VLOG gecertificeerde en non-GMO producten van ForFarmers of wilt u een advies in functie van uw bedrijfsdoelstellingen, neem dan vandaag nog contact op met ForFarmers.

Afbeelding: extra melk