Waar ben je naar op zoek?

Meer drogestof opname met de nieuwe maïs: AllMiXX

Sectornieuws Sectornieuws9-11-2022

ForFarmers reikt je dé oplossing aan om ook bij jouw koeien de drogestof opname te stimuleren en het rantsoen voldoende passagesnelheid te geven. Alle voordelen zetten we hier op een rij:

Het maïsseizoen van 2022 kenmerkte zich vooral door een zeer droge en warme zomer. Hierdoor was er een versnelde afrijping met als gevolg dat de resultaten van de maïskuil van 2022 een zeer wisselend beeld vertonen. Veel kuilen bevatten verdroogde maïs met weinig zetmeel terwijl we ook kuilen met zeer goede maïs tegenkomen bij klanten en prospecten.   

Globaal gezien kunnen we wel stellen dat de gemiddelde kwaliteit lager uitvalt dan de afgelopen jaren. De drogere maïskuilen zijn ook gevoeliger voor broei vooral omdat een droog product moeilijker aan te rijden is waardoor ook de dichtheid van de kuil een stuk lager ligt.    

De combinatie van broeigevoelige maïs met een tragere passagesnelheid naast een hogere verzadigingswaarde, maakt dat de drogestof opname ook lager ligt dan verwacht. Daarnaast komen we in de praktijk kuilen tegen die op papier voldoende zetmeel bevatten maar in de mest van de dieren vinden we veel onverteerde delen terug.  

Meer drogestof opname dankzij AllMiXX

Afbeelding: AllMiXX in hand - bewerkt

Om vooral de drogestof opname bij uw koeien te stimuleren en het rantsoen van voldoende passagesnelheid te voorzien, adviseren wij het gebruik van AllMiXX. AllMiXX is een mengsel van droge en vloeibare grondstoffen dat ongeveer 50 % drogestof bevat en stapelbaar is. Door in de verschillende AllMiXX mengsels gebruikt te maken van TGC (tarwegistconcentraat) wordt de drogestof opname extra gestimuleerd. TGC bevat namelijk veel melkzuur en dit wordt door koeien als extra smakelijk ervaren. Het gevolg is dat de drogere en tragere maïskuilen door uw koeien vlot opgenomen worden waardoor het eigen gewonnen ruwvoer maximaal benut kan worden door uw koeien.   

Meer weten?

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwgierig geworden naar AllMiXX? Neem dan vandaag nog contact op met ForFarmers.

Contact opnemen

 

The Future Of Farming logo