Waar ben je naar op zoek?

Koeien lopen vlotter naar de robot dankzij Pens Stimulator+

Wist u dat... Wist u dat...23-10-2018

Om de pens- en darmgezondheid van koeien te stimuleren, introduceert ForFarmers Pens Stimulator+. Dit product werd speciaal ontwikkeld als antwoord op het fenomeen lekkende darm, een steeds vaker voorkomend probleem bij melkkoeien. Pens Stimulator+ zorgt voor gezondere koeien die nog meer naar de robot lopen. 

We produceren steeds meer ruwvoer van betere kwaliteit waardoor de rantsoenen scherper worden en er meer kans is op pens- en darmverzuring. Door een overmatige fermentatie van koolhydraten (bv. als gevolg van pensverzuring of een niet goed uitgebalanceerd rantsoen) raakt de darmwand beschadigd. Bacteriën en gifstoffen vanuit de darm kunnen dan rechtstreeks in de bloedbaan terecht komen en veroorzaken ontstekingsreacties. Denk hierbij aan de uiergezondheid maar ook aan de klauwen of dikke hakken. 

Pens Stimulator+ bevat een specifieke gistcultuur, B-vitamines en antioxidanten. Pens Stimulator+ stimuleert het immuunsysteem, gaat ontstekingsreacties tegen en vermindert hierdoor aanzienlijk de kans op een lekkende darm. De natuurlijke antioxidanten remmen daarbij nog de schadelijke werking van bacteriën en gifstoffen, indien er al sprake is van een lekkende darm. Al deze zaken zorgen voor een betere pens- en darmgezondheid. Daardoor zijn de koeien gezonder en dit resulteert in meer melkingen. Praktijkresultaten tonen bovendien aan dat het inzetten van Pens Stimulator+ een stijging van 0,75 kg melk per koe per dag oplevert. 

Pens Stimulator+ is geschikt voor alle type rantsoenen en is tijdens de volledige lactatie inzetbaar. ForFarmers heeft daarom de Fit PS+ productievoeders ontwikkeld die uitermate geschikt zijn om te voeren in de robot. In deze aanvullende voeders is Pens Stimulator+ al toegevoegd, wat resulteert in een gemakkelijke en correcte dosering van het product. 

Afbeelding: 0005_Fullwood Merlin Mewitec