Waar ben je naar op zoek?

Hoge eiwitprijzen? Focus dan op eiwit in uw gras met Novurea kunstmeststof!

Sectornieuws Sectornieuws1-2-2021

Door de steeds stijgende eiwitprijzen kunt u met veel en kwalitatief eiwit in uw graskuil uw voerkosten sterk verlagen. Focus daarom op een graskuil met meer bestendig eiwit én een lager gehalte aan snel oplosbaar eiwit. Dit effect in uw graskuil bekomt u door een correcte bemesting met de kunstmeststof Novurea. Uit de proefvelden van Triferto blijkt duidelijk dat de bemesting met Novurea de hoogste eiwitopbrengst realiseert. Bovendien levert de bemesting met Novurea 30% meer bestendig eiwit op per hectare. Uitgedrukt t.o.v. de gemiddelde graskuilen van 2020 geeft dit al snel een extra opbrengst van 115 kg DVE/ha. Dit resulteert in een besparing van de eiwitaankoop van 400 kg soja/ha. Bij de huidige, zeer hoge eiwitprijzen brengt een hoger eiwitgehalte in uw gras al snel €200/ha extra op!

  Gemiddelde kuil Eurofins 2020 MEER OPBRENGST NOVUREA Opbrengst Novurea in kuil
Drogestofopbrengst 3700 kg ds + 15% 4200 kg ds
Ruw eiwit (gram/kg ds) 158 + 13% 179
DVE (gram/kg ds) 64 + 30% 83

 

Wat is Novurea?

Novurea is een korrelmeststof met 46% gestabiliseerde ureum-stikstof. De variant van deze meststof, Novurea-S, bevat naast 38% stikstof ook 18% zwavel. Wat Novurea zo uniek maakt, is de behandeling met de ADD green ureaseremmer, die stikstofverliezen door vervluchtiging minimaliseert. Bovendien wordt het ureum geleidelijk omgezet in ammonium en nitraat, wat beter aansluit bij de behoefte van het grasland. Hiermee wordt de kans op ongewenste nitraatuitspoeling of nitraatophoping in het gewas sterk gereduceerd.

Welke voordelen heeft Novurea?

Doordat de verliezen geminimaliseerd worden, is het mogelijk om Novurea zeer vroeg te strooien en zo de behoefte van de grasgroei volledig in te vullen. Het vroeg strooien van Novurea zal zorgen voor een hogere opbrengst! De gecontroleerde omzetting van ureum in ammonium en nitraat zal zorgen voor een ideale opname van de stikstof in het gras en zorgt voor hogere eiwitopbrengsten, maar vooral voor een veel betere eiwitkwaliteit! Novurea werkt altijd, ook in sterk variërende weersomstandigheden. Zo lost de Novurea-korrel zeer snel op in droge omstandigheden, maar liefst 2 weken sneller dan KAS 27%. Bovendien zal Novurea in natte omstandigheden niet zorgen voor uitspoeling.

Novurea is dus een zeer efficiënte meststof die zorgt voor de hoogste eiwitopbrengsten/-kwaliteit van uw grasland!

Wilt u ook goed en goedkoop melken? Laat dan vrijblijvend uw gegevens achter via onderstaand formulier en geef eventueel aan indien u een bemestingsadvies voor 2021 wenst. Onze specialist komt graag bij u langs.

Heeft u vragen? Laat hier vrijblijvend uw gegevens achter.

Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens