Waar ben je naar op zoek?

Hoe omgaan met de hoge kunstmestprijzen van 2022?

Tips For Farmers Tips For Farmers18-2-2022
Afbeelding: Novurea circle
De kunstmestprijzen bevinden zich op een historisch hoog niveau, hoe gaat u hier het beste mee om als landbouwer? Door onderstaande tips gaat u ook in 2022 goed gras winnen:

1

Maak een correct bemestingsplan.

Alles begint met een correct bemestingsplan, in 2022 is het nog belangrijker om correct te bemesten naar de behoefte van de plant! Te veel of foutief bemesten kost dit jaar extra veel geld! Kunt u op u bedrijf wat schuiven met de drijfmestgift? Geef dan voor de 1ste & 2e snede wat extra drijfmest en benut uw drijfmest optimaal.

2

Gebruik efficiënte meststoffen

De kunstmestprijzen staan op een historisch hoog niveau, schenk dit jaar dus extra aandacht aan een meststof die zo efficiënt mogelijk werkt! Hier is Novurea een zeer goed voorbeeld van. Novurea is een ureum meststof behandeld met een ureaseremmer waardoor ongewenst stikstofverlies tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor komt uw investering in stikstof maximaal ten goede aan de groei van het gewas en bekomt u een hogere opbrengst met lagere kunstmestgiften!

3

Bemest de benodigde hoeveelheid kunstmest N

Kunstmest is duur, maar ook eiwitbronnen zijn duur. Gerekend aan de kosten van 1 kg eiwit uit sojaschroot mag 1kg N nog ruim 4,5€ per kg N kosten. Eiwit uit uw eigen graskuil is nog steeds goedkoper dan extra eiwit aan te vullen uit krachtvoeders. Het is dus zeker van belang om te zorgen voor een goede graskuil met voldoende eiwit. Minder bemesten zal ook resulteren in een lager RE-gehalte van uw kuil, denk maar aan de graskuilen van 2021. Wat het effect en de kosten zijn van een kuil met een erg laag RE-gehalte is deze winter duidelijk geworden.

Wilt u meer weten?

Heb je vragen over bemesten of heb je interesse in Novurea? Stel je vraag aan onze ruwvoerspecialist via onderstaand formulier. Hij helpt u graag verder!
Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens