Welkom op mijn blog!
Voordat ik begin met mijn blog, wil ik mezelf graag even voorstellen. Mijn naam is Gert Kerkhofs en ik woon samen met mijn vriendin Jolien in het Limburgse dorpje Linde (Peer) sinds vier jaar. Hoewel ik niet ben opgegroeid op een landbouwbedrijf, ben ik van jongs af aan al werkzaam in de landbouwsector. Na mijn studie aan de landbouwschool in Bocholt, ben ik naar Geel gegaan en heb ik mijn bachelor in Rundvee afgerond. Na drie jaar ervaring te hebben opgedaan op verschillende melkveebedrijven, kwam ik in contact met ForFarmers. Ik werk er nu al meer dan drie jaar als accountmanager melkvee in de regio's Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.
Ik bezoek dagelijks verschillende ondernemers in de landbouwsector en deel graag mijn ervaringen met jullie.
Het onderwerp van vandaag is de aanschaf van een nieuwe voermengwagen en de verwachting dat het mengresultaat hierdoor gegarandeerd beter zal zijn.
Met de gunstige melkprijs van het afgelopen jaar zijn er heel wat nieuwe voermengwagens aangeschaft. Maar betekent dit ook automatisch dat het mengproces beter zal zijn? Niet altijd!
Er zijn namelijk honderden manieren om een voermengwagen te laden en te gebruiken. Zo kan een nieuwe wagen bijvoorbeeld meer of minder toeren maken op de vijzel, een zelfrijder zijn in plaats van een wagen achter de tractor, of van één naar twee vijzels gaan. Kortom, er zijn veel verschillende factoren die kunnen veranderen wanneer je een nieuwe voermengwagen koopt.
Mijn oproep is daarom om met je voederadviseur de stal op te gaan en het voer te zeven met de schudbox. Zo kunnen jullie samen het mengresultaat beoordelen en verbeteren. Dit is niet alleen leerzaam voor de boer, maar ook voor ons als accountmanagers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het mengproces optimaal verloopt en de koeien de beste voeding krijgen.
Bedankt voor het lezen van deze blogpost. Ik zal binnenkort een nieuwe update delen over mijn werk.
Wil je zolang niet wachten? Contacteer mij dan hier.
Tot de volgende keer!
Gert Kerkhofs
Melkvee accountmanager