Waar ben je naar op zoek?

€ 11.000 extra voerwinst met inkuilmiddel SiloSolve®FC

Wist u dat... Wist u dat...5-6-2018

Investeren in behoud van voer en voederwaarde na het inkuilen betekent direct meer melkproductie uit eigen ruwvoer. Ook onder optimale weersomstandigheden behaalt u dankzij SiloSolve®FC een aanzienlijk bedrag aan extra voerwinst. 

Waarom een kuilverbeteraar?

Inkuilmiddelen helpen om het conserverings- en broeiverlies te verminderen en dragen daarmee bij aan een beter rendement uit uw ruwvoer. Sommige middelen worden toegepast bij het inkuilen, andere bij het uitkuilen. De keuze van middel is vaak afhankelijk van het droge stofgehalte van het ruwvoer, en dat is meteen het lastige van inkuilmiddelen. Welk middel kiest u in welke situatie? 

Afbeelding: inkuilen

Waarom SiloSolve®FC?

Met SiloSolve®FC is de keuze eenvoudig. Het combineert namelijk een ongekend snelle conservering met de reductie van broei. Dat is UNIEK!
SiloSolve®FC is bovendien geschikt voor gras en maïs en is zowel inzetbaar bij ruwvoer met een laag als met een hoog droge stofpercentage. 
Als klapper op de vuurpijl verbetert het ook nog de smaak van uw ruwvoer. 

Kenmerken SiloSolve®FC

  • 1 product voor snelle conservering en het voorkomen van broei: 40 tot 80% minder verlies.
  • De kuil is na het afdichten veel sneller stabiel. Dat zorgt voor een maximaal behoud van de voederwaarde en dat er eerder van de kuil gevoederd kan worden.
  • Geschikt voor gras en maïs.
  • Toepasbaar vanaf 25 tot 55% droge stof (gras).
  • Verhoogt de smakelijkheid voor koeien, wat resulteert in een hogere voeropname en meer melk. 


Voorbeeld: een bedrijf met 100 melkkoeien, 25 hectare gras, 25 hectare maïs behaalt 10% minder converserings- en broeiverliezen en dus al snel een extra voerwinst van ruim 11.000 euro.

Maak deze rekensom binnen enkele minuten voor uw eigen bedrijf via onze kuilculator.

The Future Of Farming logo