Waar ben je naar op zoek?

En de winnaars van de Novurea wedstrijd zijn ...

Sectornieuws Sectornieuws25-1-2019

Via onze Voertaal en op onze stand op Agriflanders kon u deelnemen aan onze Novurea wedstrijd. Novurea is een korrelmeststof met 46% gestabiliseerde stikstof. De variant van deze meststof, Novurea+S, bevat naast 38% stikstof ook 18% zwavel (SO3). Novurea is daarenboven gestabiliseerd met de ureaseremmer ADD Green, die stikstofverliezen door vervluchtiging minimaliseert. Het resultaat van dit innovatieve product is meer structuurrijk en eiwitrijk gras per hectare dankzij een efficiënte stikstofbenutting.

Om een van de vijf BigBags Novurea, die we bij deze wedstrijd weggeven, te bemachtigen, moest u vier vragen juist beantwoorden (inclusief een schiftingsvraag) over het product Novurea:

  • Hoeveel zwavel bevat Novurea Max?

12%, 18% of 5%?

Juiste antwoord: 12%

  • Hoeveel kali bevat Novurea Kali?

36%, 8% of 23%?

Juiste antwoord: 36%

  • Welk stikstofverlies wordt er beperkt door een ureaseremmer?

Uitspoeling of vervluchtiging?

Juiste antwoord: vervluchtiging

  • Hoeveel deelnemingsformulieren van deze Novurea wedstrijd zullen wij tijdens de beurs Agriflanders (van 10 t.e.m. 13 januari 2019) ontvangen?

Juiste antwoord: In totaal kregen wij 134 formuliertjes in onze bus.

De vijf deelnemers, die de eerste 3 vragen juist beantwoordden en het dichtst bij het antwoord op de schiftingsvraag zaten, werden onze winnaars. Die vijf gelukkigen zijn: Geert Rutsaert uit Lembeke, Filip De Brabander uit Maldegem, Wouter Bohez uit Hulste, Wim Van den Bergh uit Kalmthout en de familie Gijssels uit Oostkamp. Van harte gefeliciteerd aan de winnaars, maar vooral bedankt aan iedereen die deelgenomen heeft. Deelnemen blijft nog steeds belangrijker dan winnen, nietwaar?

Afbeelding: Novureau wedstrijd