Waar ben je naar op zoek?

FFLOG: Dure en schaarse grondstoffen, wat nu?

Er zijn heel wat uitdagingen in de rundvee en geiten sector, vooral de ruwvoervoorraden staan onder druk. “Alles” wordt duurder en helaas ontsnappen de prijzen van de grondstoffen, ruwvoer en de bijproducten daar ook niet aan. De kwaliteit van de maïs is zeer variabel en de opbrengst lager dan voorzien. De bijproducten zijn niet alleen duur, maar ook schaars. Een voorbeeld: er is tot 20% minder bietenpulp en dat geldt zeker ook voor aardappelbijproducten.

"Ons advies voor jou: maak een stalbalans op!"

Dit wil zeggen maak een analyse van de huidige voorraad ruwvoer en de bijproducten. Hou rekening met wat er in aankoop is van pulp. Bekijk wat je nodig hebt in functie van het aantal dieren, aanwezig en voorspeld. En stel jezelf de vraag “hoelang kan ik hier mee verder”? ​ForFarmers laat je niet in de steek en denkt met je mee. Brecht maakt het in deze VLOG voor je duidelijk.

Aan de slag met het opmaken van een stalbalans?

Onze herkauwspecialisten helpen je graag op weg met advies op maat. Neem voor meer informatie contact op met jouw specialist, accountmanager, onze klantenservice of jouw regionale ForFarmers dealer. We helpen je graag verder!