Waar ben je naar op zoek?

Denkt u ook na over robotmelken?

Sectornieuws Sectornieuws18-5-2022

Meer dan 60% van de melkveehouders die investeert in een nieuwe melkmachine kiest voor een robot. Dit zal de komende jaren niet veranderen en allicht alleen maar toenemen. De robotspecialisten van ForFarmers hebben veel ervaring met het begeleiden van klanten die overstappen van een melkput naar robotmelken. Ze kunnen u vertellen waar je op moet letten bij het plaatsen van een robot in een bestaande stal, welke voerstrategieën je goed kunt combineren met robotmelken en hoe de loop op de robot een succes.

Header website RobotReady_EN

Begeleiding van a tot z

Zodra een veehouder overweegt om een melkrobot aan te schaffen, betrekt de accountmanager van ForFarmers de robotspecialist erbij. Met de veehouder bespreek de robotspecialist o.a. wat het betekent om over te gaan op een automatisch melksysteem en bekijkt hij hoe de melkrobot het beste op het bedrijf kan worden ingepast. Aan de hand van de bedrijfssituatie volgt er dan een advies over de stalindeling, de juiste routing, de voeding, het management en beweiding. We begeleiden de veehouder bij het hele proces van oriëntatie tot en met de aanschaf en implementatie van een melkrobot.

Analyse van belangrijke data met analyseprogramma

Belangrijke aspecten waar de robotspecialist veel kennis van heeft, zijn onder andere de juiste robotinstellingen, een goede bezoekfrequentie, de gezondheid van de koeien, arbeidsgemak en het behalen van het beste rendement uit uw melkrobot. Via het Robot Analyse Programma RAP 2.0, met realtime data, is de datastroom uit de melkrobot snel en altijd inzichtelijk voor zowel de klant als de accountmanager. Samen met de accountmanager vertaalt de robotspecialist deze data door naar praktische adviezen voor de klant. Met als doel gezonde koeien die goed melk produceren en vaak naar de robot komen.

Kennis van alle robotmerken

De ForFarmers robotspecialisten onderhouden ook contact met alle robotleveranciers. Ze wisselen kennis en ervaringen uit en worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen en actuele aanpassingen aan de verschillende robotsystemen. Deze kennis brengt de robotspecialist weer over op de accountmanagers van ForFarmers. We verzorgen regelmatig trainingen voor onze collega- melkveespecialisten, zodat zij weten hoe ze voertabellen kunnen raadplegen en snel in de gaten hebben of uw robot goed draait of niet. Zo komen we gezamenlijk tot het beste resultaat op het melkveebedrijf.

Wilt u meer informatie over de robotaanpak van ForFarmers?

Overweeg je over te stappen op robotmelken? Of heb je de knoop al doorgehakt en ben je bezig met het maken van een goed plan? De robotspecialisten van ForFarmers helpen u graag verder. Neem gerust contact op via 051 33 57 60 of info@forfarmers.be. Of vul onderstaand contactformulier in en onze robotspecialisten contacteren u zo snel mogelijk!

Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens