Waar ben je naar op zoek?

Denkt u ook na over robotmelken?

Sectornieuws Sectornieuws28-10-2021

60% van de melkveehouders die investeert in een nieuwe melkmachine kiest voor een robot. Wellicht zal dat de komende jaren niet veranderen. In tegendeel: meer een meer melkveehouders kiezen voor een melkrobot. De robotspecialisten van ForFarmers hebben veel ervaring met het begeleiden van klanten die overstappen van een melkput naar robotmelken. Ze kunnen u vertellen waarop u moet letten bij het plaatsen van een robot in een bestaande stal, welke voerstrategieën een goede combinatie zijn met robotmelken en hoe de loop op de robot een succes wordt met de juiste klauwverzorging.

Begeleiding van a tot z

Zodra een veehouder overweegt om een melkrobot aan te schaffen, betrekt de accountmanager van ForFarmers de robotspecialist erbij. Die bespreekt met de veehouder o.a. wat het betekent om over te gaan op een automatisch melksysteem en bekijkt hoe de melkrobot het beste op het bedrijf kan worden ingepast. Op basis van de bedrijfssituatie volgt er dan een advies over de stalindeling, de juiste routing, de voeding, het management en beweiding. We begeleiden de veehouder bij het hele proces van oriëntatie tot en met de aanschaf en implementatie van een melkrobot.

Analyse van belangrijke data met analyseprogramma

Belangrijke aspecten waar de robotspecialist veel kennis van heeft, zijn onder andere de juiste robotinstellingen, een goede bezoekfrequentie, de gezondheid van de koeien, arbeidsgemak en het behalen van het beste rendement uit uw melkrobot. Via het Robot Analyse Programma RAP 2.0, met realtime data, is de datastroom uit de melkrobot snel en altijd inzichtelijk voor zowel de klant als de accountmanager. Samen met de accountmanager vertaalt de robotspecialist deze data door naar praktische adviezen voor de klant. Met als doel gezonde koeien die goed melk produceren en vaak naar de robot komen.

Kennis van alle robotmerken

De ForFarmers robotspecialisten onderhouden ook contact met alle robotleveranciers. Ze wisselen kennis en ervaringen uit en worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen en actuele aanpassingen aan de verschillende robotsystemen. Deze kennis brengt de robotspecialist weer over op de accountmanagers van ForFarmers. Ze verzorgen regelmatig trainingen voor hun collega- melkveespecialisten, zodat zij weten hoe ze voertabellen kunnen raadplegen en snel in de gaten hebben of uw robot goed draait of niet. Zo komen ze gezamenlijk tot het beste resultaat op uw melkveebedrijf.

Wilt u meer informatie over de robotaanpak van ForFarmers?

Overweegt u om over te stappen op robotmelken? Of heeft u de knoop al doorgehakt en bent u bezig met het maken van een goed plan? De robotspecialisten van ForFarmers helpen u graag verder. Neem gerust contact op via 051 33 57 60 of info@forfarmers.be. Of vul onderstaand contactformulier in en onze robotspecialisten contacteren u zo snel mogelijk!

Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens