Waar ben je naar op zoek?

De robotspecialist: onmisbaar op een melkrobotbedrijf!

Sectornieuws Sectornieuws24-3-2021

ForFarmers lanceerde recent een totaalaanpak voor robotmelkers. Een belangrijke en onmisbare pijler in deze aanpak zijn onze robotspecialisten. Dankzij hun kennis en ervaring slagen ze er samen met de robotmelkers in om tot de beste resultaten te komen. Ze geven u advies omtrent de ruwvoerkeuze, helpen bij de keuze van het rantsoen en zoeken samen met u naar een passend krachtvoer. Zo werd recentelijk RoboLac geïntroduceerd, een specifiek krachtvoer voor robotbedrijven. Hieronder vertellen onze robotspecialisten Guy Verhulst, Sam Peeters en Michael Strubbe wat ze voor u kunnen doen.

“Zodra een veehouder overweegt om een melkrobot aan te schaffen, betrekt de accountmanager van ForFarmers de robotspecialist erbij. Met de veehouder bespreek ik o.a. wat het betekent om over te gaan op een automatisch melksysteem en bekijk ik hoe de melkrobot het beste op het bedrijf kan worden ingepast. Aan de hand van de bedrijfssituatie geef ik advies over de stalindeling, de juiste routing, de voeding, het management en beweiding. We begeleiden de veehouder bij het hele proces van oriëntatie tot en met de aanschaf en implementatie van een melkrobot”, vertelt robotspecialist Guy Verhulst.

“Belangrijke aspecten waar de robotspecialist veel kennis van heeft, zijn onder andere de juiste robotinstellingen, een goede bezoekfrequentie, de gezondheid van de koeien, arbeidsgemak en het behalen van het beste rendement uit uw melkrobot. Via het Robot Analyse Programma RAP 2.0, met realtime data, is de datastroom uit de melkrobot snel en altijd inzichtelijk voor zowel de klant als de accountmanager. Samen met de accountmanager vertaalt de robotspecialist deze data door naar praktische adviezen voor de klant. Met als doel gezonde koeien die goed melk produceren en vaak naar de robot komen”, aldus robotspecialist Michael Strubbe.

“De ForFarmers robotspecialisten onderhouden ook contact met alle robotleveranciers. We wisselen kennis en ervaringen uit en worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen en actuele aanpassingen aan de verschillende robotsystemen. Deze kennis brengt de robotspecialist weer over op de accountmanagers van ForFarmers. We verzorgen regelmatig trainingen voor onze collega- melkveespecialisten, zodat zij weten hoe ze voertabellen kunnen raadplegen en snel in de gaten hebben of uw robot goed draait of niet. Zo komen we gezamenlijk tot het beste resultaat op het melkveebedrijf”, besluit robotspecialist Sam Peeters.

Afbeelding: sam michael guy in line
Robotspecialisten Guy Verhulst, Sam Peeters en Michael Strubbe