Waar ben je naar op zoek?

De robotspecialist: onmisbaar op uw melkrobotbedrijf!

Advies van onze specialist Advies van onze specialist15-7-2022

ForFarmers lanceerde reeds de Robot Ready aanpak, de totaalaanpak voor robotmelkers. Een belangrijke en onmisbare pijler in deze aanpak zijn onze robotspecialisten. Dankzij hun kennis en ervaring slagen ze er samen met de robotmelkers in om tot de beste resultaten te komen. Ze geven u advies omtrent de ruwvoerkeuze, helpen bij de keuze van het rantsoen en zoeken samen met u naar een passend krachtvoer. Zo werd ook RoboLac geïntroduceerd, een specifiek krachtvoer voor robotbedrijven, waarmee we ondertussen al veel goede resultaten kunnen voorleggen. Hieronder vertelt onze robotspecialist Sam Peeters wat hij voor u kan betekenen.

Afbeelding: afbeelding p 2 Sam Peeters
Robotspecialist Sam Peeters

Sam, stel jezelf en het robot-team van ForFarmers eens kort even voor:

“Het team bestaat uit 3 robot-specialisten, waarvan ik er zelf één ben. Ikzelf ben vooral werkzaam in de regio Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Mijn collega Guy Verhulst neemt de regio Oost- & West-Vlaanderen voor zijn rekening en collega Michaël Strubbe heeft zijn werkgebied in Wallonië en noord Frankrijk. Uw melkveespecialist kan een robotspecialist bij u inzetten voor het hele proces: hij kan u helpen met oriënteren, opstarten, optimaliseren en/of monitoren.”  

Wat zijn dan vooral de taken van het robot-team bij de boer?

“Wij als robotspecialisten nemen de volgende taken op:

  • We stellen samen met de boer een speciaal begeleidingsprogramma samen;
  • We maken een analyse van al uw robotdata;
  • We lopen voorop in het begeleiden van robotmelken met beweiding;
  • En we hebben een solide kennis van ruwvoer, management, kennis instellingen van alle robotmerken en diverse voerstrategieën.

Kortom, wij proberen met het robot-team onze robotmelkers te ontzorgen. Dit door een doelgerichte begeleiding met de juiste mensen en de juiste hulpmiddelen voor uw specifieke bedrijfssituatie.”

Je bent nu al een aantal jaren werkzaam als robotspecialist bij ForFarmers, zie je het effect van de robot aanpak van ForFarmers in de praktijk?

“In de jaren dat ik als robotspecialist actief ben, heb ik samen met mijn klanten als zeer mooie stappen kunnen zetten. Dat de robotaanpak van ForFarmers werkt in de praktijk zien we ook op basis van een vergelijking met de landelijke gemiddeldes van CRV”, vertelt Sam. “Met een langjarige gemiddelde melkprijs van 38,5 eurocent, levert robotmelken met ForFarmers 175 euro per koe per jaar extra op. Voor een bedrijf met 100 melkkoeien betekent dit 17.500 euro extra melkopbrengst per jaar. We streven naar het maximale rendement uit robotmelken voor onze klanten.”

Sam, je sprak zonet over hulpmiddelen voor robotmelkers. Kun je deze eens verder toelichten?

“ForFarmers heeft een eigen uniek hulpmiddel ontwikkeld om het robotmelken te monitoren: Het Robot Analyse Programma (RAP) maakt van alle data van de melkrobot praktisch toepasbare informatie en kan voor elke melkrobot worden ingezet. Dit vergemakkelijkt het werk van de boer en van de robotspecialisten”, besluit robotspecialist Sam Peeters.

Meer informatie?

Wenst u een gratis analyse van uw melkrobots? Of bent u nieuwsgierig of u nog meer voordeel uit uw melkrobot kunt halen? Neem hier contact op met onze robotspecialisten.
Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens