Waar ben je naar op zoek?

Robotmelken met ForFarmers, helemaal klaar voor de toekomst

Sectornieuws Sectornieuws19-1-2023

Robotmelken is al een ruime tijd aan een opmars bezig in België. Ruim 60% van de melkveehouders kiest voor een robot als nieuwe melkinstallatie. En terecht, want de voordelen zijn merkbaar en vooral meetbaar dankzij de RAP analyse.

Gratis RAP-analyse aanvragen

Afbeelding: logo robotready

Het ForFarmers Robot Ready concept voor robotmelkers is sinds de start in 2000 uitgegroeid tot een gewaardeerde referentie bij melkveebedrijven die voor een melkrobot kiezen.

“Robotmelken zit duidelijk in de lift. 2/3 van de nieuwe melkinstallaties vandaag in België zijn melkrobots. ForFarmers is door zijn expertise op dit vlak ondertussen uitgegroeid tot de geprefereerde partner op vele robotbedrijven maar we blijven innoveren en willen ook klaar zijn voor de robotbedrijven van morgen,” verklaart Sam Peeters, robotspecialist bij ForFarmers België. 

Het volledige Robot-concept is een totaal-aanpak die op 4 belangrijke pijlers rust met als doel gezonde en goed producerende koeien. Hieronder wordt de pijler RAP 2.0 toegelicht.

Header website RobotReady_EN

RAP 2.0 dé tool voor je dagelijkse opvolging én advies

Er wordt op robotbedrijven steeds meer data gegenereerd. ForFarmers maakt sinds het begin al gebruik van een Robot Analyse Programma (RAP) om die data te analyseren en om te zetten in goed advies. Ondertussen werken we met de versie RAP 2.0 waardoor de accountmanagers nu in staat zijn om met real time data te werken, maar ook om historische overzichten te creëren. En deze data zijn te allen tijde en overal beschikbaar voor de accountmanagers. Je accountmanager weet dus al voor zijn bezoek aan de stal hoe de situatie is op dat moment. Erg belangrijk om accuraat en snel te kunnen (bij)sturen in functie van jouw bedrijfsbehoeften.

“Op die manier kunnen we de huidige resultaten nog beter in beeld brengen, analyseren en vertalen naar het beste advies voor het robotbedrijf. Voor u als robotmelker betekent dit dat uw accountmanager steeds goed voorbereid aankomt voor het bedrijfsbezoek. Ook kunnen we perfect monitoren wat het effect is van bepaalde aanpassingen en kunnen we snel bijsturen indien nodig,” besluit Sam Peeters.

Meer dan de helft van de robotklanten van ForFarmers zijn nu reeds aangesloten op het Robot Analyse Programma.

Hier onder enkele grafieken uit het programma:

RAP 2.0 *snel een overzicht van de laatste 7 dagen
*actueel kudde prestaties
RAP 2.0 *Hoe evolueren de robotbezoeken doorheen de tijd?
*Hoe evolueren de robotbezoeken doorheen de tijd?
RAP 2.0 *Wordt de Robot efficiënt benut over de ganse dag?
*Wordt de Robot efficiënt benut over de ganse dag?
RAP 2.0 *Hoe evolueert de KV-opname en de productie in de tijd?
*Hoe evolueert de KV-opname en de productie in de tijd?

Aanvraag RAP-analyse

Vraag hier een gratis RAP-analyse aan (twv. 250 euro)
Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens