Waar ben je naar op zoek?

Pens Stimulator+: voorloper op gebied van darmgezondheid bij koeien

Pens Stimulator+ stimuleert naast de pensgezondheid ook de darmgezondheid door vermindering van het fenomeen 'lekkende darm' bij koeien. Het zorgt daarmee voor gezondere koeien die het ruwvoer beter benutten. Hierdoor wordt meer melk uit ruwvoer gerealiseerd. Pens Stimulator+ bevat een specifieke gistcultuur, B vitamines en antioxidanten. Praktijkresultaten tonen aan dat het inzetten van Pens Stimulator+ een stijging van 0,75 kg melk per koe per dag oplevert. 

Door meer ruwvoer van betere kwaliteit te produceren, worden rantsoenen scherper en is er meer kans op pens- en darmverzuring. Door een overmatige fermentatie van koolhydraten (vb. als gevolg van pensverzuring of een niet goed uitgebalanceerd rantsoen) raakt de darmwand beschadigd. Bacteriën en gifstoffen vanuit de darm kunnen dan rechtstreeks in de bloedbaan terecht komen en veroorzaken ontstekingsreacties. 

Pens Stimulator+ stimuleert het immuunsysteem, gaat ontstekingsreacties tegen en vermindert hierdoor aanzienlijk de kans op een lekkende darm. De natuurlijke antioxidanten remmen daarbij nog de schadelijke werking van bacteriën en giftstoffen, indien er al sprake is van een lekkende darm. 

Pens Stimulator+ is geschikt voor alle type rantsoenen en is tijdens de volledige lactactie inzetbaar. Het product is beschikbaar in zowel zakgoed als in verschillende productievoeders voor melkvee.