Waar ben je naar op zoek?

Health Protect voor een betere uiergezondheid

Uierontsteking is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in de melkveehouderij. Een mindere uiergezondheid wordt gekenmerkt door een verhoogd celgetal.

Health Protect is een nieuwe, unieke toevoeging die een verhoogd celgetal als gevolg van een infectie met gram positieve bacteriën (zoals Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus en Coagulase-negatieve stafylokokken) aanpakt en in vier weken tijd met 50.000 cellen/ml verlaagt. Door de unieke samenstelling is het middel effectief in een lage dosering.

 

Health Protect:

  • Vermindert het celgetal met 50.000 cellen/ml
  • Is effectief in een lage dosering
  • Is makkelijk toe te voegen aan het rantsoen

Resultaat voerproeven: celgetal 50.000 cellen/ml lager

Health Protect is in de praktijk getest op 9 reguliere melkveebedrijven waar hygiënisch en met een goede melktechniek wordt gewerkt. Na inzet van Health Protect zakte het celgetal na 4 weken met 50.000 cellen/ml (figuur 1).

Afbeelding: effect healthprotect
Figuur 1: Het effect van Health Protect op het celgetal na vier weken voeren

Meer energie voor melkproductie

Health Protect ondersteunt de uiergezondheid door de infectiedruk te verlagen, waardoor koeien minder energie kwijt zijn aan het bestrijden van (beginnende) uierontsteking. Het is wetenschappelijk onderzocht dat het verlagen van het celgetal met 50.000 cellen/ml tussen de 0,2 en 0,6 liter extra melk oplevert!

Dit kan je ook zien via de tool dat het M-team heeft ontwikkeld: Melkproductieverlies subklinische mastitis (pointerpro.com)

Makkelijk aan het rantsoen toe te voegen

Health Protect kan op verschillende manieren aan het rantsoen worden toegevoegd:

  • Health Protect is beschikbaar in zakgoed van 20 kg
  • Voeg Health Protect toe aan uw ‘Maatwerk By ForFarmers’

Health Protect is Non-GMO en dus ook geschikt voor VLOG. Het product is exclusief verkrijgbaar via ForFarmers.

Meer weten over Health Protect?

Wilt u Health Protect bestellen of meer weten over de mogelijkheden om Health Protect toe te voegen aan het rantsoen van uw koeien? Of heeft u een andere vraag over het rantsoen van uw koeien en het verhogen van de voerwinst? Neem contact op met uw melkveespecialist, accountmanager, klantenservice of uw regionale ForFarmers Dealer. We helpen u graag verder!