Waar ben je naar op zoek?

Vita, de voedingsaanpak voor uw jongveeopfok

Vita is de voedingsaanpak voor jongvee van ForFarmers. Deze aanpak is gebaseerd op de nieuwste kennis, jarenlange ervaring en (eigen) onderzoek. Vita staat voor een probleemloze jongveeopfok van kalf tot vaars. Met Vita legt u de basis voor een hoge levensproductie met hoge gehaltes. Vita start beter!

Afbeelding: Vita_cirkel

In onze jongveeaanpak staan vijf zaken centraal:

 • Gezonde kalveren
 • Gemakkelijk werken
 • Goede jeugdgroei
 • Optimale rantsoenefficiëntie
 • Jongveespecialist

Zo werkt onze voedingsaanpak voor jongvee

 1. Gezonde kalveren
  Gezondheid is de basis. Daarom hebben we Care+ ontwikkeld en toegevoegd aan onze Vita producten. Dit mengsel van natuurlijke ingrediënten ondersteunt de weerstand van het kalf en helpt onder andere darminfecties voorkomen. De ontwikkeling van de pens staat voorop, zodat het kalf op latere leeftijd op een efficiënte manier veel (ruw)voer kan verteren. Onze kunstmelken zijn zeer veilig dankzij de goed verteerbare grondstoffen. Dit geldt ook voor onze smakelijke brok, waarvan de kalveren onbeperkt kunnen vreten. Van deze unieke 8 mm brok is bewezen dat het jongvee meer krachtvoer opneemt. 
 2. Gemakkelijk werken
  Gezonde kalveren groeien beter en dat levert u tijd en plezier op. Dat bereikt u met Vita. Voor nog meer arbeidsgemak adviseert ForFarmers u Vita Comfort. Dit is een compleet krachtvoer/ruwvoermengsel. Er is dus geen ruwvoer meer nodig. Deze eenvoudige voedingsaanpak vraagt weinig tijd, vermindert de kans op voerfouten en zorgt voor flexibele voertijden. Een andere optie is een krachtvoer voor de eerste zes maanden: vrije opname van hooi en Vita Compleet. Resultaat: eenvoud en constante kwaliteit. Met het gebruik van de speciaal ontwikkelde kalvervoerbak 'Vitamatic' is er altijd krachtvoer beschikbaar. 
 3. Goede jeugdgroei
  Een goed begin, is het halve werk: wanneer u ervoor zorgt dat het kalf probleemloos door de eerste 14 dagen komt, beloont het kalf u op latere leeftijd met een hoge levensproductie en met hoge gehaltes. Een intensief melkschema met VitaMilk Premium of Elegant leidt tot hogere groei in de melkperiode. Dit zorgt voor de aanleg van meer uierweefsel, een beter afweersysteem en stimuleert de opname van ruw- en krachtvoer. Uw voordeel: de vaarzen kalven eerder af en de genetische potentie voor melkproductie wordt beter benut. Dit resulteert in een hogere levensproductie. Daarnaast heeft u minder jongvee nodig en bespaart u zo op de voerkosten. 
 4. Optimale rantsoenefficiëntie
  Een optimale rantsoenefficiëntie is de basis voor goede financiële resultaten. Hoe meer groei uit een kilogram droge stof, hoe optimaler de voerbenutting. Om dit te realiseren heeft u een rantsoenberekening en een ruwvoerplan nodig. Met een rantsoenberekening zorgt u ervoor dat uw jongvee krijgt wat het nodig heeft. Niet meer, niet minder. 
 5. Jongveespecialist
  ForFarmers heeft speciaal opgeleide jongveespecialisten. Ze helpen u met alle facetten van de opfok. Het praktisch advies richt zich niet alleen op voeding, maar ook op huisvesting en klimaat, gezondheid, protocollair werken en het management rondom het gebruik van een kalverdrinkautomaat. In combinatie met de laatste inzichten uit onderzoek en praktijk geven zij u het beste advies: een complete aanpak van kalf tot vaars.