Waar ben je naar op zoek?

Sojabonen bestendig getoast

Afbeelding: R_13887_Soyabonen_bestendig_getoast

Artikelnummer: 13887

Pensbestendig eiwit en vet uit sojabonen. 

Download productfiche

Productomschrijving

Door hele volvette sojabonen op een speciale manier te bewerken en te behandelen worden zowel de eiwitten als de vetzuren hoogwaardiger door een betere benutting. Van zowel eiwit als vet wordt de pensbestendigheid groter.

Algemene eigenschappen

Door de behandeling wordt de sojaboon gebroken en getoast. De vergroting van de pensbestendigheid zorgt er voor dat het vet in de pens geen verteringsdepressie veroorzaakt en dat de omega 3 en omega 6 vetzuren op darmniveau beschikbaar komen. Daar worden ze veel beter benut. Ook worden de hoogwaardige aminozuren niet in de pens afgebroken maar komen pas in de darm beschikbaar voor vorming van melkeiwit. Dit geeft een betere eiwitefficiëntie en minder stikstofverlies en een stimulans van melk(eiwit)productie. Het heeft een gunstig effect op het verkleinen van de negatieve energiebalans in het begin van de lactatie.

Toepassing

  • Melkkoeien: max. 2 kg per dier per dag op basis van rantsoenberekening.
  • Vervangt geharde vetten, (bestendige) soja en bestendige raap in het rantsoen.
  • Met een snelle, niet pensbestendige eiwitbron sturen op minimaal 18-20 mg/dl melkureum. 

Opslag & houdbaarheid

  • Droog opslaan en condensvorming voorkomen.
  • Bij voorkeur te gebruiken tot 3 maanden na leveringsdatum (zie datum leveringsbon).