Waar ben je naar op zoek?

Maïs geplet

Afbeelding: E_11525_mais_geplet

Artikelnummer: 11525

Zetmeelrijke en smakelijke energiebron.

Download productfiche

Productomschrijving

Maïs komt oorspronkelijk uit het subtropische klimaat in Midden-Amerika maar nieuwe rassen kunnen over de hele wereld geteeld worden. De maïskorrel heeft een hoog zetmeelgehalte en bevat ten opzichte van andere granen veel (onverzadigde) vetten en is daardoor ook energierijk. Geplette maïs ontstaat door het breken van de maïskorrel met behulp van walsen.

Algemene eigenschappen

Door te pletten wordt het zetmeel beschikbaar gemaakt voor vertering; geplette maïs breekt langzaam af in de pens en bevat een hoog gehalte aan bestendig zetmeel. Het maïszetmeel heeft een hoge verteerbaarheid. Geplette maïs heeft een lagere afbraaksnelheid dan gemalen maïs.

Toepassing

  • Melkkoeien: max. 20% op basis van drogestofaandeel in het rantsoen. 

Opslag & houdbaarheid

  • Geplette maïs kan geblazen of gestort geleverd worden. 
  • Droog en niet in direct zonlicht opslaan in een loods of silo. 
  • Condensvorming moet worden voorkomen. 
  • Het vochtgehalte mag max. 16% zijn om kwaliteitsverlies te voorkomen. 
  • Bij voorkeur te gebruiken tot 3 maanden na leveringsdatum (zie datum leveringsbon).