Waar ben je naar op zoek?

Aardappelstoomschillen

Afbeelding: V_72655_aardappelstoomschillen_BZ

Artikelnummer: 72655

Zetmeelrijk bijproduct van de aardappelverwerking. 

Download productfiche

Productomschrijving

Aardappelstoomschillen zijn afkomstig uit de aardappelverwerkende industrie, waarbij aardappelen worden verwerkt tot o.a. frieten. Na het sorteren en reinigen, worden de aardappelen met behulp van stoom geschild. Hierbij worden de schil en een deel van het onderliggende zetmeel verwijderd. Door deze hittebehandeling is het zetmeel in de stoomschillen goed ontsloten en daardoor goed verteerbaar.

Algemene eigenschappen

Aardappelstoomschillen Noliko is een vloeibaar voedermiddel. Het product is licht visceus en met een verdringerpomp goed verwerkbaar. Het wordt gemalen geleverd. Erg geschikt als drager en stabilisator in een voormengsel en/of brijvoer. Aardappelstoomschillen Noliko ondergaan in opslag een snelle natuurlijke verzuring en zijn daardoor lang houdbaar. Tijdens deze verzuring worden zetmeel en suikers voor een deel omgezet in organische zuren. Hierdoor wordt de drogestof en de pH lager maar blijft de EW in het product op peil.

Toepassing

Aardappelstoomschillen moeten gemengd gevoerd worden in het basisrantsoen. Door de stoombehandeling is het zetmeel ontsloten en zal het relatief snel afbreken in de pens.

  • Melkkoeien: max. 15 kg product per dier per dag. 

Opslag & houdbaarheid

  • Aardappelstoomschillen ondergaan in opslag een snelle natuurlijke verzuring en zijn daardoor lang houdbaar.
  • Opslaan in zuurbestendige silo of bunker.
  • Regelmatig roeren of rondpompen, waarbij de drijflaag soms intact mag blijven. 
  • Reinig de silo of bunker 1 à 2 keer per jaar.
  • Bij voorkeur te gebruiken tot 6 maanden na leveringsdatum (zie datum leveringsbon).