Waar ben je naar op zoek?

Voorkom verhoogde uitval bij leghennen met levermix

Wist u dat... Wist u dat...6-4-2018

Verhoogde uitval bij koppels leghennen duidt soms op te vette levers. Een hoogproductieve hen heeft weliswaar een vette lever, maar het kan voorkomen dat er een teveel aan vetstapeling in de lever ontstaat. Daardoor kan de lever beschadigd raken, wat resulteert in minder vitale hennen, meer uitval en minder eieren. Dit kan dus flinke financiële schade tot gevolg hebben. 

Afbeelding: Legpluimvee

Snel inspringen

Uw accountmanager of technisch specialist van ForFarmers beschikt over de nodige hulpmiddelen om een leververvetting vast te stellen. En met de levermix van ForFarmers kan u het probleem vervolgens doelgericht aanpakken. De levermix bevat onder andere Carnitine, vitamine E en B12, extra Choline en Betaïne. Deze stoffen zorgen voor extra ondersteuning van het vetmetabolisme in de lever en daarmee voor een betere levergezondheid. Het resultaat: vitalere hennen die langer renderen. 

VitaFocus

Deze levermix is een onderdeel van VitaFocus, de voedingsaanpak voor hennen. Hierin staat de behoefte van de hen centraal en ligt er extra focus op de maag- en darmgezondheid. Verschillende voerlijnen zorgen ervoor dat u als pluimveehouder gemakkelijk kan schakelen als de hennen net iets meer of minder van een bepaald ingrediënt nodig zouden hebben. Daarnaast werkt VitaFocus met verschillende fasen die aansluiten op de productie van de hen. Zo ontstaat een fijnmazig netwerk waaruit u samen met de accountmanager of technisch specialist van ForFarmers het beste voer kan kiezen. Doestelling daarbij is het houden van vitale hennen die langer renderen.