Waar ben je naar op zoek?

Realtime stalinformatie met Agroscoop Insight

Sectornieuws Sectornieuws3-6-2018

ForFarmers heeft Porphyrio's Smart Farm Assistant gekozen voor een nog betere ontsluiting van data voor vleeskuiken- en leghennenklanten. "In de samenwerking met onze klanten is toegang tot en analyse van 'realtime' stalinformatie van grote waarde, want daardoor kunnen we klantspecifieke oplossingen bieden voor nog gezonder pluimvee, verbeterde efficiëntie op het boerenerf en een nog beter rendement", aldus Joost Sparla, Marketing & Technisch Directeur Pluimvee bij ForFarmers. 

Afbeelding: Agroscoop bord

De aanpak met Smart Farm Assistant past in Agroscoop, het ForFarmers platform voor het verzamelen en analyseren van gegevens over dierprestaties. Op dit moment worden de gegevens over vleeskuikens en leghennen al in Agroscoop verzameld. Hiermee kunnen achteraf de prestaties van een koppel geanalyseerd worden. 

Smart Farm Assistant is het in de cloud werkende bedrijfsinformatiesysteem dat Porphyrio heeft ontwikkeld voor de volledige pluimveeketen. Het voordeel van dit systeem is dat het realtime (op basis van de huidige stand) toegang geeft tot de stal- en bedrijfsgegevens. Die gegevens worden door Smart Farm Assistant omgezet in heldere grafieken waardoor informatie inzichtelijk wordt gepresenteerd. De actuele gegevens zijn altijd en overal toegankelijk voor zowel de pluimveehouders als de specialist van ForFarmers. Als klant van ForFarmers ontvangt u hierdoor proactief advies dat heel specifiek afgestemd is op de situatie in uw stal. De combinatie van het advies van de ForFarmers-specialisten en het gebruik van de realtime gegevens heet 'Agroscoop Insight'. 

Agroscoop Insight zal, naast voor de optimale ondersteuning van de klant, ook gebruikt worden om een goede terugkoppeling te krijgen van de prestaties van verschillende voerprogramma's. Dit stelt ForFarmers in staat om zijn voerprogramma's nog verder te optimaliseren. Sparta: "Agroscoop Insight is de volgende stap in het combineren van data-intelligentie en persoonlijk advies om bedrijfsresultaten te optimaliseren."