Waar ben je naar op zoek?

Heidi en Petra: de administratieve krachten achter het pluimveeteam

Sectornieuws Sectornieuws4-6-2020
Afbeelding: afbeelding p 2 Heiid
Heidi Vannieuwkerke

Achter het salesteam binnen pluimvee van ForFarmers staan uiteraard ook administratieve krachten om alles in goede banen te leiden. Deze mensen krijgt u als klant misschien wel vaak aan de telefoon, maar meer kom je vaak niet te weten over deze mensen. Daarom hebben we even aan Heidi en Petra gevraagd om zich aan jullie voor te stellen.

“Ik ben Heidi Vannieuwkerke en ik ben 43 jaar. Samen met mijn man Tom Verhelle en onze twee dochters wonen wij in Zwevezele. Eigenlijk ben ik afkomstig van Wingene, waar ik bovendien ook roots heb in de landbouw. Trouwens niet alleen ik heb roots in de landbouw, maar ook mijn man Tom komt uit een landbouwersgezin”, begint Heidi. “De klanten kunnen mij kennen van de klantenservice. Ik ben het die de telefoon opneemt als klanten naar het algemeen nummer van ForFarmers bellen. Ik ben gestart bij ForFarmers in het voorjaar van 2001. Toen heette het bedrijf nog Voeders Haeck. Ik startte destijds als medewerker op de besteldienst als vervangster voor iemand die in zwangerschapsverlof was. Later kwam ik vast in dienst en ben ik doorgeschoven naar de klantenservice. Oorspronkelijk was ik als medewerkster op de klantenservice nog verantwoordelijk voor alle sectoren (rundvee, varkens en pluimvee). Vandaag ben ik enkel nog het aanspreekpunt voor de pluimveesector”, legt Heidi uit. “Mijn job is heel afwisselend en dat maakt het zeer boeiend. Ik kan zeggen dat ik mijn hart verloren heb op de klantenservice dankzij het nauwe contact met klanten, dealers en het salesteam.”

Afbeelding: Petra Werkbrouck_027
Petra Werkbrouck

Petra Werkbrouck (42) is een volledig nieuw gezicht binnen het pluimveeteam. Vanaf de zomer van 2020 neemt zij de taken over van Rik Vandamme in de functie van Planner Vleeskuikens. Rik zal namelijk een nieuwe functie invullen binnen ForFarmers. “Samen met mijn man, drie kinderen en ons hondje wonen wij in Lichtervelde. Van zodra ik enkele uren vrije tijd heb, ga ik samen met onze hond wandelen. Ik train al een paar jaar om een marathon te wandelen tijdens de Nacht van Vlaanderen, maar wegens omstandigheden hebben ik al ieder jaar de tocht moeten reduceren tot 21 km. Bovendien sla ik een avondje uit met vrienden zelden af en ben ik altijd wel te vinden voor een avond gezelschapsspelletjes spelen”, begint Petra. “Intussen ben ik al 23 jaar werkzaam bij ForFarmers. Net zoals Heidi ben ik ooit gestart als medewerkster op de besteldienst bij het toenmalige Voeders Haeck. Een leuke anekdote: het was ik die in zwangerschapsverlof was en vervangen werd door Heidi”, vertelt Petra. “Later ben ik dan doorgegroeid naar transportplanner. Vanaf de zomer van 2020 ga ik opnieuw een nieuwe uitdaging aan binnen ForFarmers; namelijk als Planner Vleeskuikens. Ik hoop al mijn ervaringen binnen het bedrijf te kunnen meenemen in m’n nieuwe job. Ik kijk er erg naar uit om met nieuwe mensen binnen het bedrijf samen te werken”, sluit Petra af.