Waar ben je naar op zoek?

Handige tips voor hittestress bij pluimvee

Advies van onze specialist Advies van onze specialist6-8-2020

Het is hoogzomer. Dat betekent in veel gevallen dat uw kippen last krijgen van hittestress. Om ervoor te zorgen dat uw technische en financiële resultaten hier niet te veel onder lijden, hebben wij voor u enkele handige tips opgesomd om hittestress bij uw kippen zoveel mogelijk te beperken.

Zorg voor voldoende vers drinkwater

Tijdens periodes van hittestress is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kippen steeds toegang hebben tot vers water. Daarnaast is uiteraard de kwaliteit van het water belangrijk. Analyseer daarom op regelmatige basis of de kwaliteit van het drinkwater goed is.

Schakel uw koelsysteem tijdig in

Wacht dus zeker niet tot de warmte al in de stal zit om uw koelsysteem aan te leggen.

Zorg voor een maximale ventilatie in de stal

Zorg ervoor dat de instellingen in de stalcomputer toelaten dat de maximale capaciteit van de ventilatoren benut wordt. Het is bovendien belangrijk dat de binnenkomende lucht steeds naar uw dieren toe wordt gestuurd.

Pas het voerschema en de voersoorten aan

Geef uw kippen via voer een vitamine- en mineralenmix. Op die manier nemen uw dieren toch voldoende nutriënten op, voor het geval ze door de warme temperaturen minder zouden eten. Hierover kunt u steeds overleggen met uw ForFarmers-adviseur.

Wenst u graag nog meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@forfarmers.be!

hittestress pluimvee