Waar ben je naar op zoek?

Beter presterende vleeskuikens met Forza Pré-start

Wist u dat... Wist u dat...6-4-2018

De voedingsbehoefte van een vleeskuiken is de eerste honderd levensuren anders dan in de vijf weken die daarop volgen. Daarom heeft ForFarmers een nieuwe Pré-start ontwikkeld. Dit voer, in de vorm van hagelslag, zorgt voor een gezonde opstart en kuikens die beter presteren. Aanvullend hierop biedt ForFarmers u een stalkaart met tien handige managementtips. 

Een goede start van uw vleeskuikens is een voorwaarde voor een goed eindresultaat. Om dat te bereiken, is het belangrijk dat de kuikens de eerste dagen voldoende Forza Pré-start opnemen. Het streven is 100 gram in de eerste 100 uur. Een goede opname resulteert in minder sterfte en een uniformer en hoger eindgewicht. Forza Pré-start richt zich op een maximale ondersteuning van de vertering en een goede ontwikkeling van het jonge kuiken. Het bevat onder andere druivensuiker, dat een energieboost geeft. Het kuiken voelt zich fitter, wat leidt tot een snelle en goede voeropname. De productvorm, een 2 mm korrel, versterkt dit effect. Forza Pré-start kan in de voerpan en op het kuikenpapier aangeboden worden. 

Afbeelding: Forza Pre start

Aanvulling Forza-aanpak

"Pré-start is een mooie aanvulling binnen onze Forza-aanpak", zegt Gerry De Hertefelt, productmanager Pluimvee bij ForFarmers. "Het is exact afgestemd op de specifieke nutriëntenbehoefte van een kuiken tijdens de eerste levensdagen. De groei van de veren is die eerste dagen beperkt, mede daarom is bijvoorbeeld de behoefte aan eiwit en aminozuren anders dan in de weken daarna."
Forza Pré-start zorgt voor een gezonde goede groei en een lage sterfte. Het resultaat: een betere opstart en minder uitval, en dat draagt dan weer bij aan een voorspelbaar topresultaat met werkplezier!

Heeft u interesse in een stalkaart met managementtips?
Contacteer ons!