Zoeken
For the Future of Farming
Meer informatie over ForFarmers

17-12-2015

ForFarmers introduceert vernieuwde levermix voor betere levergezondheid leghennen

ForFarmers heeft een nieuwe levermix voor leghennen geïntroduceerd. Het product is een onderdeel van VitaFocus, de voedingsaanpak voor leghennen. De vernieuwde levermix zorgt voor minder vette levers zodat leghennen vitaler blijven en een koppel langer topprestaties kan blijven leveren.

Verhoogde uitval bij koppels leghennen duidt soms op te vette levers. Een hoogproductieve hen heeft weliswaar een vette lever, maar het kan voorkomen dat er een teveel aan vetstapeling in de lever ontstaat. Daardoor kan de lever beschadigd raken, wat terug te zien is in minder vitale hennen, meer uitval en minder eieren. Dit kan dus flinke financiële schade tot gevolg hebben.

Snel inspringen
De accountmanager / technisch specialist van ForFarmers beschikt over hulpmiddelen om een leververvetting te constateren. Met de vernieuwde levermix van ForFarmers wordt het probleem vervolgens doelgericht aangepakt. De nieuwe levermix bevat onder andere Carnitine, vitamine E en B12 en extra Choline en Betaïne. Deze stoffen zorgen voor extra ondersteuning van het vetmetabolisme in de lever en daarmee voor een betere levergezondheid. Het resultaat: vitalere hennen die langer renderen.

VitaFocus
In VitaFocus, de voedingsaanpak voor leghennen van ForFarmers, staat de behoefte van de hen centraal. Extra focus ligt er op de maag- en darmgezondheid. Verschillende voerlijnen zorgen ervoor dat een pluimveehouder makkelijk kan schakelen, in het geval de hennen net iets meer of minder van een bepaald ingrediënt nodig hebben. Daarnaast werkt VitaFocus met verschillende fasen die aansluiten bij de productie van de hen. Zo ontstaat een fijnmazig netwerk waaruit de legpluimveehouder samen met de accountmanager of technisch specialist van ForFarmers het beste voer kan kiezen. Doelstelling daarbij is het houden van vitale hennen die langer renderen voor legpluimveehouders.