Zoeken
For the Future of Farming
Meer informatie over ForFarmers

05-12-2013

Twee klanten van ForFarmers Hendrix België winnen Agrafiek 2013

Klik hier om de afbeelding te vergroten
Finalisten Agrafiek 2013

Op woensdag 4 december werd op Agribex de uitslag bekend gemaakt van de 14de  editie van Agrafiek. Deze wedstrijd wordt om de twee jaar georganiseerd door Rekad Uitgeverij en de Stichting Agrafiek en plaatst innoverende en dynamische bedrijven in de kijker.
Agrafiek varkenshouderij telde vier finalisten, één voor één topbedrijven uit de sector : de schoonbroers Frederik Vande Kerckhove en Christophe Dobbels, Luc Van Hooydonck en de gebroeders Roose. We zijn dan ook fier om te melden dat de eerste 3 van deze finalisten klant zijn bij ForFarmers Hendrix!

Uiteindelijk ging de overwinning naar onze klanten de familie Frederik Vande Kerckhove en de familie Christophe Dobbels, die elk sterk staan met hun eigen bedrijf, maar als schoonbroers de krachten bundelden in deze wedstrijd. Het bedrijf van Frederik en Heidi Vande Kerckhove-Coghe bestaat uit 3 sites: de thuislocatie met 750 zeugen met biggen en 2.600 vleesvarkens, een tweede locatie met 900 vleesvarkens en een derde met 6.600 vleesvarkens. Het bedrijf van Christophe en Evelien Dobbels-Vande Kerckhove heeft 2 sites, een thuislocatie met 600 zeugen met biggen en een tweede locatie met 6.800 vleesvarkens.

Beide bedrijven opteerden voor een langetermijnvisie en willen zo efficiënt mogelijk vleesvarkens afmesten. Ze kozen voor vleesvarkensstallen met brijvoerinstallatie en biocombiluchtwasser met meer dan 85% geurreductie.
We wensen de familie Vande Kerckhove – Dobbels, evenals alle andere deelnemers en finalisten, een welgemeende proficiat!