Waar ben je naar op zoek?

VitaMilk Silber hét alternatief voor koemelk voeren

Persbericht Persbericht30-5-2018

Met de huidige melkprijzen is het voeren van koemelk aan kalveren erg kostbaar. VitaMilk Silber van ForFarmers is het gezonde en betaalbare alternatief. Vanaf november 2017 is het beschikbaar voor de Belgische markt.

VitaMilk Silber is een gezond én scherp geprijsd magere melkpoederproduct en met name geschikt voor bedrijven die nu koemelk voeren aan de kalveren. Een rekensom maakt inzichtelijk dat het voeren van VitaMilk Silber bij melkprijzen boven € 0,24 per liter financieel interessanter is dan het voeren van koemelk. Het huidige verschil in voerkosten per kalf gedurende de hele melkperiode bedraagt ruim 50 Euro.

Gezond, betaalbaar alternatief voor koemelk

Het product bevat goed verteerbare grondstoffen en is verrijkt met Care+, een mengsel van natuurlijke ingrediënten. Care+ ondersteunt de weerstand van het kalf en helpt onder andere darminfecties voorkomen. VitaMilk Silber heeft een stabiele vet/eiwitverhouding en de juiste vitaminen en mineralen voor opgroeiende kalveren. Bijkomend voordeel van het voeren van kunstmelk ten opzichte van koemelk is, dat er geen risico is op overdracht van ziektekiemen.

Aanvulling assortiment magere melkpoeders

ForFarmers verkoopt VitaMilk Silber al geruime tijd op grote melkveebedrijven in Oost-Duitsland. Per november 2017 is dit magere melkpoederproduct ook beschikbaar op de Belgische markt. VitaMilk Silber is een aanvulling op het bestaande assortiment van VitaMilk melkvervangers.

Innovatieve partner

ForFarmers loopt voorop in het aanbieden van complete voeroplossingen en advies voor de veehouderij. ForFarmers heeft de ambitie om een leidende, innovatieve én duurzame partner in de voedselketen te zijn en staat ‘For the Future of Farming’.