Waar ben je naar op zoek?

Geslaagd zeugensymposium voor ForFarmers

Persbericht Persbericht5-6-2018

Op dinsdag 22 mei organiseerde het varkensteam van ForFarmers België een symposium met als thema ‘Zeugenhouderij 2025’. Samen met de 85-tal aanwezigen blikten we vooruit op de toekomst van de zeugenhouderij, huisvesting, dierenwelzijn en voeding. Alles werd in goede banen geleid door VRT-presentatrice Hanne Decoutere.

Afbeelding: pannel - Filip 2 - kopie

Er namen drie sprekers het woord die antwoorden boden op de uitdagingen waar de zeugenhouderij in de toekomst mee te maken krijgt. Yvan Dejaegher – Directeur-Generaal van de Belgian Feed Association - beet de spits af met een presentatie over de evolutie in de zeugenhouderij op Belgisch, Europees en mondiaal vlak. Hij sprak zowel over de huidige marktsituatie als de opportuniteiten en innovaties die op ons afkomen. Daarna deelde Anita Hoofs – Onderzoeker Varkens bij Wageningen Livestock Research vol enthousiasme haar kennis en ervaringen op het gebied van huisvesting en dierenwelzijn in de zeugenhouderij. Vervolgens vertelde Maarten van Horen - Porductmanager Varkens ForFarmers - waarom NOVA het zeugenvoerconcept voor de toekomst is en legde hij de resultaten voor die we met dit voerassortiment hebben behaald een dik half jaar na lancering. Als afsluiter namen deze 3 sprekers samen met 2 zeugenhouders - Filip Van Laere en Peter Vermeire - deel aan een panelgesprek met Hanne Decoutere als ervaren moderator. Ook enkele deelnemers uit het publiek konden hier hun mening kwijt. Het werd een geanimeerd debat met verschillende interessante meningen en ideeën.

Na het symposium kon iedereen nog even nakaarten tijdens een gezellig walking dinner. De vele lovende reacties die we mochten ontvangen op de organisatie van het symposium, de sprekers en de thema’s die aan bod kwamen, overtuigen ons nog meer om samen met u verder te werken aan een mooie toekomst voor de zeugenhouderij.

Hanne - kopie
Kurt Notteboom
Yvan Dejaegher close - kopie
Annita Hoofs - kopie
MvH - kopie
publiek - kopie
panel Yvan - kopie
pannel - Filip 2 - kopie
pannel - Peter Vermeire - kopie
pannel maarten - kopie
reactie zaal 2 - kopie
walking dinner - kopie
wd3 - kopie
wd4 - kopie
koffiepauze