Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers lanceert VitaFlex: flexibel voeren voor het beste resultaat

Persbericht Persbericht15-3-2021

De verschillen in nutritionele behoeften van leghennen en de productiedoelen van de boer vormen de basis van een nieuwe, flexibele voeraanpak van ForFarmers. Recent onderzoek van het Nutritie en Innovatie Centrum (NIC) van ForFarmers levert inzichten op die, in combinatie met de vele ontwikkelingen in de pluimveesector, leiden tot een nieuwe voeraanpak voor legpluimveehouders. Met deze aanpak, VitaFlex, worden de hennen gevoerd naar behoefte en wil ForFarmers bijdragen aan het beste resultaat in de stal en een beter rendement voor de pluimveehouder, rekening houdend met zijn bedrijfssituatie en productiedoelen.

Het onderzoek van het NIC van ForFarmers laat zien dat genetische kenmerken, externe factoren zoals stalmanagement en huisvesting, én het beoogde technische resultaat van de pluimveehouder leidend zijn in de nutritionele behoefte van de leghen. Deze drie factoren vormen de basis van de voeraanpak VitaFlex. Met dit voerassortiment kan ForFarmers beantwoorden aan elke bedrijfssituatie en elk bedrijfsdoel.

Springplank naar vernieuwing

Vele veranderingen in de pluimveesector de afgelopen jaren - nieuwe concepten, innovatieve huisvestingssystemen en wetgeving rondom bijvoorbeeld onbehandelde snavels - brengen een veranderende behoefte en aanpak van pluimveehouders aan het licht, merkt ForFarmers. “Het nieuwe assortiment is opgebouwd rond de behoefte van het dier, het beoogde technische resultaat en productiedoel van de pluimveehouder”, zegt productmanager Gerry De Hertefelt.

Met flexibiliteit naar resultaat

Flexibel voeren, oftewel flexibiliteit in de voertoepassing, geeft het beste resultaat in de stal. Gerry De Hertefelt: “We hebben het energieniveau en de aminozurensamenstelling van de voeders geoptimaliseerd. En we hebben een verzekeringspremie ingebouwd voor een gezonde maagdarmfunctie.” De VitaFlex-voeders beschikken daarnaast over een optimale maalfijnheid en een stabiele grondstofsamenstelling; kwaliteiten waar ForFarmers al jaren op stuurt.

Na de uitrol van deze voeders en aanpak bij legouderdieren bij de broederijen en in de opfok, wordt de nieuwe benadering nu ook toegepast bij legpluimvee. Daarmee is de introductie van VitaFlex voor leghennen nu voor de gehele legpluimveesector geoptimaliseerd.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gerry De Hertefelt, Product Manager Poultry ForFarmers Belgium - M: 0032 479 99 98 72- E: gerry.dehertefelt@forfarmers.eu