Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers introduceert met SiloSolve®FC een nieuw inkuilmiddel voor gras- én maiskuilen

Persbericht Persbericht30-5-2018
Afbeelding: SiloSolve box

ForFarmers introduceert met SiloSolve®FC een nieuwe kuilverbeteraar voor zowel gras- als maiskuilen. Het middel is bewezen succesvol bij het verminderen van conserveringsverliezen én het voorkomen van broei en is toepasbaar binnen een brede range aan droge stofgehaltes. Door toepassing van SiloSolve®FC dalen de conserverings- en broeiverliezen met  40% tot 80%. Dit levert een bedrijf met 100 melkkoeien al gauw ruim € 11.000,- extra voerwinst op. 

SiloSolve®FC is ontwikkeld door de Deense onderneming Chr. Hansen, een wereldwijde speler op het gebied van micro-organismen voor de food- en feed-industrie. ForFarmers is vanaf 2018 exclusief partner van Chr. Hansen voor de verkoop van SiloSolve®FC in België.

Huidige situatie: circa 5 tot 15% van het ruwvoer gaat verloren

Ruwvoerwinning- en conservering wordt steeds belangrijker voor de bedrijfsvoering van de melkveehouder. Meer melkproductie uit eigen ruwvoer betekent direct een verlaging van de voerkosten. Helaas verliezen veehouders onnodig voer en voederwaarde tijdens het conserveringsproces na het afdichten van de kuil. Daarnaast ontstaat er bij het uitkuilen vaak broei. Door deze twee oorzaken gaat in de praktijk tussen het moment van inkuilen en het moment van voeren al gauw zo’n 5 tot 15% van het ruwvoer verloren.

SiloSolve®FC zorgt voor een ongekend snelle conservering van het ruwvoer na het afdichten van de kuil. Het conserveringsverlies gaat hierdoor drastisch omlaag, de voederwaarde blijft behouden en de kuil kan sneller open. Hiernaast minimaliseert SiloSolve®FC de broeiverliezen en draagt deze kuilverbeteraar door behoud van voederwaarde bij aan smaakvol ruwvoer dat de koeien goed opnemen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer melkproductie uit ruwvoer.

Minder ruwvoerverlies: meer voerwinst

Minder ruwvoerverlies, behouden van voederwaarde en meer melkproductie uit ruwvoer resulteert in een hogere voerwinst voor de melkveehouder. Zo kan een bedrijf met 100 melkkoeien, 25 hectare gras en 25 hectare mais door toepassing van SiloSolve®FC op jaarbasis als snel ruim € 11.000,- extra voerwinst behalen. Met de door ForFarmers ontwikkelde ‘Kuilculator’ kan iedere veehouder deze potentiele extra voerwinst voor zijn eigen bedrijf snel en gemakkelijk berekenen

(zie www.kuilculator.be).

Partnership Chr. Hansen en ForFarmers

Chr. Hansen verwacht samen met ForFarmers de juiste partner te hebben gevonden voor een succesvolle introductie van SiloSolve®FC in de Belgische markt. Jan Maarten Persyn, salesmanager Benelux bij Chr. Hansen: “ForFarmers kent als geen ander het belang van goed inkuilmanagement en heeft over het hele land vakkundige specialisten in het veld die veehouders kunnen ondersteunen bij het terugdringen van ruwvoerverlies en behoud van voederwaarde.”

ForFarmers verwacht zowel veehouders die al inkuilmiddelen gebruiken als de grote meerderheid die dat nog niet doet te kunnen overtuigen van de onderscheidende voordelen van SiloSolve®FC. Yvan Buddaert, sector manager rundvee België: “Wij staan voor Total Feed Business. Dat betekent dat we melkvee en vleesveehouders ook ondersteunen bij maximaal benutten van hun eigen ruwvoer. Met SiloSolve®FC bieden we onze klanten de meest gemakkelijke en meest effectieve oplossing om ruwvoerverlies tegen te gaan, voederwaarde te behouden en meer melk en of vlees uit eigen ruwvoer te produceren. Zeker in een jaar als 2017 met veel broeigevoelige gras- en maiskuilen hebben we gemerkt dat dit een groot verschil kan maken”.