Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers en Voeders Algoet: samen op weg naar een mooie toekomst!

2-1-2019

Nu de overname van Voeders Algoet afgerond is, kunnen we werk maken van de samensmelting van twee sterke bedrijven tot één krachtige, kwalitatieve speler op de Belgische markt. Zo worden we de op één na grootste voeronderneming in België. 

Voeders Algoet is een veevoederonderneming in Zulte, dichtbij de huidige Belgische ForFarmers locaties, en verkoopt ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkens- en rundveehouders. De huidige directie en 22 medewerkers van Voeders Algoet vormen onderdeel van de transactie. Door de overname worden ook 12 bulkwagens verkregen. Hiermee start ForFarmers haar eigen transportactiviteiten in België.

Meerwaarde voor klanten

Lammert Veenhuizen, Business Unit Director ForFarmers België: “Deze overname past in de consolidatie die nodig is voor een gezonde agrarische sector op lange termijn in België. Het samenvoegen van de kennis van beide bedrijven om daarmee de klanten optimaal te ondersteunen in hun bedrijfsdoelstellingen staat voorop. De ervaring en de marktpositie van Voeders Algoet dragen bij aan een verdere versterking van onze Total Feed-aanpak in België.”

Steven en Olivier Algoet, de eigenaren van Voeders Algoet, zien door deze transactie de mogelijkheid om het aanbod aan hun klanten verder uit te breiden: “ForFarmers en Voeders Algoet zijn ambitieus en richten zich op het aanbieden van kwaliteitsvoeders met bijbehorend professioneel advies. Focus is het rendement op het landbouwbedrijf te vergroten. Deze stap geeft onze klanten en onze medewerkers de mogelijkheid mee te groeien in de ambitie van ForFarmers.”

Afbeelding: for farmers -algoet