Waar ben je naar op zoek?

Wist je dat de melkgeitensector tal van kansen biedt?

Sectornieuws Sectornieuws23-2-2021

De melkgeitensector is volop in beweging. Er is wereldwijd extra vraag naar geitenmelk. Daardoor zijn er in België extra uitbreidingsmogelijkheden. Wilt u ook geiten melken? Wees er dan als de kippen bij. Hieronder sommen we voor u enkele feiten op.

Afbeelding: Geitenlammeren

Een geit is geen koe

  • Vreetgedrag: een geit gaat meer selecteren aan het voerhek
  • Snelheid: bij ziekte moet u direct handelen
  • Voeding: een geit heeft rantsoen op maat nodig

U heeft de keuze om gangbaar of biologisch te melken. In beide sectoren is er namelijk extra vraag naar geitenmelk. Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste voersysteem te kiezen. Dat is natuurlijk afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Heeft u veel eigen ruwvoer voor handen? Of moet alles net aangekocht worden? Dat maakt een groot verschil in uw bedrijfsvoering en voersysteem.

Let op: een geit geeft geen melk, maar ze ruilt

Ons mengvoerassortiment is zo samengesteld dat wij ongeveer 80-90% van de rantsoenen kunnen voorzien uit voeders uit het assortiment. Voor de andere gevallen maken we voer op maat (maatwerk).

Assortiment

  • Voor krachtvoerrijke systemen (minder mineralen per kg drogestof, veiligere VI)
  • Voor ruwvoerrijke rantsoenen 
  • Speciale voeders ter aanvulling (eiwitaanvullingen, vetverhogers, transitievoeders)
  • VLOG-assortiment

Ontdek hier meer over ons assortiment voor geiten.

Interesse?

Vleesveestallen zijn uitermate geschikt om geiten te huisvesten. Dit alles en nog andere praktische zaken kunt u uiteraard bespreken met onze geitenspecialisten. Wilt u graag weten of geiten melken iets voor u is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: info@forfarmers.be – 051 33 57 60 of vul onderstaand formulier in en onze specialisten nemen contact met u op.

Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens