Waar ben je naar op zoek?

10% hoger drachtpercentage bij opfokgeiten met Capri Fertibrok

Wist u dat... Wist u dat...16-5-2018

Met de introductie van de nieuwe Capri Fertibrok voor opfokgeiten heeft ForFarmers een speciale brok in het assortiment die een betere bevruchting, hoger drachtpercentage en minder embryonale sterfte geeft.

Afbeelding: drachtige geit

Iedere geitenhouder streeft naar een zo hoog mogelijk drachtpercentage bij zijn opfokgeiten. Maar is dit percentage ook via voeding te verbeteren? ForFarmers zocht het uit en slaagde daarin. Diverse praktijkproeven onder 360 opfokgeiten, resulteerden in de Capri Fertibrok. 

Marketing manager Alien van der Hem: "Uit de proeven bleek dat een brok met een hoog gehalte aan Omega 3 vetzuren, extra vitamine E en β-caroteen een positief effect hebben op het stimuleren van de ovulatie en de drachtigheid van opfokgeiten. Op het proefbedrijf van InsoGoat had de proefgroep die deze brok kreeg en waar de bok slechts drie weken bij liep, een ruim 10% hoger drachtpercentage dan de controlegroep die op hetzelfde moment aanwezig was, bij gelijkblijvende worpgrootte!"

De Capri FertiBrok bevat extra antioxidanten die o.a. de weerstand van de opfokgeit ondersteunt, voor minder embryonale sterfte en een betere kwaliteit van de embryo's. Daarnaast bevat de Capri Fertibrok een hoog aandeel Omega 3 vetzuren, wat eveneens zorgt voor het succesvol innestelen van embryo's in de baarmoeder en minder embryonale sterfte. 

Het belang van een hoger drachtpercentage bij opfokgeiten moge duidelijk zijn. 

Toepassing

Een kilogram FertiBrok per opfokgeit per dag is voldoende voor een toereikend effect. Daarbij is het van belang minimaal vier weken voor de introductie van de bokken te starten met dit voer. We adviseren de brok door te voeren tot minimaal vijf weken na de dekperiode, in verband met de positieve effecten op de instandhouding van de dracht.