Waar ben je naar op zoek?

Univit Capri: mineralenmengsel op basis van behoefte geit

Een geit heeft een zeer specifieke mineralenbehoefte, en daarom heeft ForFarmers Univit Capri ontwikkeld: een mineralenmengsel afgestemd op de behoefte van geiten. Univit Capri ondersteunt de weerstand van de geit en draagt bij aan een betere gezondheid voor (hoogproductieve) melkgeiten. Capri melkt beter!

Gezonde geiten met sterke klauwen

Univit Capri bevat extra vitaminen, waaronder vitamine B1 en B8 (biotine). Deze ondersteunen de energiestofwisseling en zorgen voor sterkere klauwen. Het bevat ook natuurlijke antioxidanten voor een maximale weerstand, zodat de geiten gezond blijven.

Geitenspecifiek

Univit Capri bevat bewust geen selenium omdat dit vaak al in voldoende mate in het bloed aanwezig is. De bloedwaarden van koper en zink bij melkgeiten zijn vaak (te) laag en daarom zit er dan weer een hoog aabod koper en zink in ons mineralenmengsel. Hiervan is een derde organisch gebonden, wat zorgt voor een betere benutting. Daarnaast wordt door de organische binding de antagonistische werking van andere mineralen omzeild. De extra toevoeging van calcium en magnesium in Univit Capri voldoet bovendien aan de wensen van de geit in de transitieperiode.

Bufferende werking
Univit Capri bevat natriumbicarbonaat voor een snelle bufferwerking en zeealgenkalk voor een geleidelijke bufferwerking, waardoor er minder kans is op verzuring. Daarnaast bevat het levende gisten.