Cookies Nous utilisons des cookies pour que notre site Web fonctionne de manière optimale et pour répondre au besoin d‘information de nos visiteurs. En utilisant notre site Web, vous acceptez le placement de cookies. Lisez notre politique de confidentialité et de cookies pour en savoir plus à ce sujet.
Que cherchez-vous?
Nouvelles, expérience et conseils

Tegenvallende resultaten door slechte voerkeukenhygiëne

Saviez-vous que... Saviez-vous que...14-3-2018

Denk hierbij aan een te lage voeropname met een te lage groei als gevolg. Of aan een verhoogde voederconversie of uitval. Een 5% lagere voeropname resulteert bij gelijk blijvende voederconversie in 40 gram lagere groei per dag. Voorkom een suboptimale voeropname en pas deze praktische tips toe om een goede voerkeukenhygiëne te garanderen.

Afbeelding: voerkeuken

Wekelijkse controle van de voerkeuken

Er zijn verschillende manieren om tot een goede keukenhygiëne te komen. Maar controle is daar veruit de belangrijke van. We geven u hieronder enkele kritische punten mee die wekelijks uw aandacht vereisen.

  • Maak de stenenvanger schoon.
  • Verwijder de aanslag rondom de vijzeltoevoer.
  • Controleer alle tanks (inclusief de watertank) op aanslag en verwijder eventuele aanslag direct.
  • Controleer de sproeiers (sproeibollen, RVS-schotelsproeiers,…).
  • Controleer het nulpunt en ijk dit opnieuw als het afwijkt.
  • Reinig de UV-lamp(en).
  • Controleer het verbruik van reinigingsmiddelen.

Reinigingscirkel

Voor een goede reiniging is het principe van de reinigingscirkel zeer praktisch. Deze illustreert het samenspel van de verschillende reinigingselementen: hoeveelheid water, temperatuur, tijd, reinigingsmiddel en druk. Reinigt u met koud(er) water? Gebruik dan extra spoeltijd. Gebruikt u minder water? Voer dan de druk op. Zorg dat alle reinigingsmiddelen met elkaar in balans blijven.

Afbeelding: Reinigingscirkel