Zoeken
For the Future of Farming
Ferm4FarmNutrix+ en VIDAMeer informatie over VIDABrijvoerCCM

17-07-2017

Fermentatie testen zonder risico's

Afbeelding: Artikel 2_Nutriferment_Foto_Newsletter

In de varkenshouderij worden veel voordelen toegeschreven aan het gebruik van gefermenteerde voeders. Niet alleen kunnen boeren besparen op voerkosten; door fermentatie gaat ook de voerefficiëntie omhoog en stijgt de hoeveelheid beschikbare voedingsstoffen. Daarnaast melden ondernemers die dit al toepassen positieve effecten op de gezondheid van de varkens, waardoor het gebruik van medicijnen flink gereduceerd kan worden en het eenvoudiger wordt om biggen van hoge kwaliteit te leveren.

Test fermentatie nu zelf, zonder risico's

Geen wonder dus dat er veel interesse is voor gefermenteerde voeders. Wie met fermentatie aan de slag wil, moet echter ook investeren in een fermentatie-installatie. Deze investering kan een drempel zijn om fermentatie op het eigen bedrijf toe te passen. Speciaal voor deze bedrijven heeft ForFarmers nu een kant-en-klare vloeibare fermentmix waarmee u zonder grote investeringen kennis kunt maken met de effecten van fermentatie op uw bedrijf.

NutriFerment – de kant-en-klare vloeibare fermentmix

‘NutriFerment’ is een kant-en-klare vloeibare fermentmix, die ForFarmers aanbiedt als een van de opties binnen het fermentatieconcept Ferm4Farm. Voor de fermentmix worden speciaal gemalen granen gefermenteerd met de vloeibare en zeer efficiënte ForFarmers-melkzuurbacteriën op de productielocatie in Lochem. Nutriferment wordt los of in een IBC-container van 1.000 liter aangeleverd.

Eenvoudig te gebruiken

"De fermentmix in een IBC-container kan via een ingebouwde 'Plug & Play'-koppeling rechtstreeks aan het brijvoer worden toegevoegd. Maar ook handmatige aanvoer is mogelijk, bijvoorbeeld via een kalvermenger of Nutrix+", vertelt Henning Giede-Jeppe, productmanager Varkens bij ForFarmers Duitsland. NutriFerment is vooral geschikt in de kritieke fase rondom het spenen van biggen, waarbij het de darmgezondheid ondersteunt en de overgang van melk naar plantaardig voer makkelijker maakt. NutriFerment kan los in een bunker of silo geleverd worden en in een IBC-containen. Klanten krijgen een kant en klaar vloeibaar ferment geleverd en kunnen daarmee direct de voordelen van fermentatie op hun bedrijf toepassen, zonder daarvoor te investeren.

Nu testen zonder risico's

Wilt u zichzelf overtuigen van de voordelen van fermentatie, zonder meteen te hoeven investeren in een fermentatie-installatie? Neem dan contact met ons op, en maak kennis met de voordelen van fermentatie. Onze fermentatiespecialisten geven u graag advies.